Campusul „Medicină Veterinară – Cotroceni”

Ai parte de o experiență #extraordinară într-o comunitate complexă.

Singura universitate în care toți studenții au loc garantat la cămin.

Viața de student este o etapă unică în dezvoltarea ta, care îți dă posibilitatea să te împlinești și să-ți descoperi talentul #extraordinar.

5,5 ha

amplasat în cartierul cu acelaşi nume

+180.000

Publicații de specialitate în cadrul Bibliotecii FMV 

200

locuri de cazare disponibile

Harta campus

Spațiile de studiu, de cazare și relaxare sunt chiar la ușa ta

USAMV București oferă studenților săi un mediu academic modern, efervescent și intercultural, menit să susțină atât dezvoltarea personală, cât și profesională în domenii de actualitate, importante pentru dezvoltarea economiei unei societăți.

Universitatea noastră și-a propus să răspundă nu numai laturii profesionale ale vieții de student, ci și celei personale. Condițiile, la nivel european, pentru formarea profesională, sunt dublate de condiții, la fel de bune, de locuire și de petrecere a timpului liber în cele două campusuri – „Agronomie – Herăstrău” și „Medicină Veterinară – Cotroceni” (cămine, complexuri agroalimentare, sală și terenuri de sport, Parc Dendrologic, Grădină Botanică, câmpuri didactice și experimentale).

Campusul „Medicină Veterinară – Cotroceni”, cu o suprafaţă de 5,50 hectare, este amplasat în cartierul cu acelaşi nume, în centrul Bucureştiului, în imediata vecinătate a Palatului Parlamentului.

Campusul este prevăzut cu un cămin modern echipat ce asigură cazare pentru 200 de studenţi și două cantine unde studenții pot servi masa.

Clinica Veterinară Universitară este dotată cu echipamente medicale de înaltă performanţă și funcţionează permanent, asigurând condiţii ideale pentru ca toţi studenţii să-şi însuşească deprinderile practice pe care le presupune viitoarea lor profesie. 

Adresă: Splaiul Independenței nr. 105, sector 5, București

Un campus cu totul la îndemâna ta

Cantina studențească

Ai parte de cea mai modernă cantină din România, cu o capacitate de peste 300 de locuri și o linie de servire la standarde de top! Rețetele autentice românești sunt preparate de un personal bine pregătit, pentru care gustul și calitatea sunt o prioritate.

Terasa Reforma 9

Terasa Reforma 9, din campusul Agronomie-Herăstrău te așteaptă într-o locație urbană, dar autentică, unde reformăm gustul mâncării și timpul petrecut frumos, cu preparate de calitate! Vino să le savurezi în grădină sau în interior!

Salonul de evenimente Ceres

O ambianță selectă te așteaptă în salonul nostru de evenimente, cu o capacitate de 280 de persoane, conceput pentru momente de neuitat. Apelează cu încredere la echipa salonului pentru a crea un eveniment dedicat ție, în care să te bucuri de o experiență unică în arta culinară!

Spălătoria Self Service

Viața de student aduce o schimbare majoră în viața ta, iar noi vrem ca tu să ai parte de o experiență cât mai placută în campusul USAMV. Ai la dispoziție o spălatorie self- service, cu mașini de spălat și uscătoare profesionale, unde poți plăti rapid și modern, cu cardul.

Editura Universitară Ex Terra Aurum

Achiziționează produsele dorite online pe editura.usamv.ro sau direct de la Librăria din Campusul Agronomie-Herăstrău, deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 - 14:30, intrarea de pe Bulevardul Mărăști.

Închireri biciclete și trotinete

Fii activ! Bucură-te de campusul tău pe trotinetă sau bicicletă. Susținem un stil de viață sănătos, așa că toți studenții noștri au la dispoziție trotinete electrice sau biciclete cu care se pot deplasa rapid chiar de la ușa căminului. Le poți închiria oricând de la stațiile amplasate la intrările în campus.

Extracurriculare

Clubul de Ornitologie AVES

Clubul de Ornitologie AVES înființat în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română așteaptă toți naturaliștii din USAMV București cu următoarele activități:
• seminarii și excursii pentru recunoașterea păsărilor sălbatice și a naturii;
• proiecte de popularizare și de protecție a păsărilor și a naturii;
• abordarea unor aspecte științifice care au legătură cu ornitologia și studiul naturii cum ar fi: impactul păsărilor asupra agriculturii, dinamică și migrație, etc.
Afla mai multe

Ansamblul Folcloric Studențesc “BUCUR“

Iubești muzica și dansul? Îmbogățește-ți experiența de student în timp ce înveți dansuri și tehnici noi care te vor transforma într-un dansator de excepție. Alături de noi vei participa la competiții studențești și naționale!

Clubul de botanică Vasile Ciocârlan

Fă parte din clubul botanistului pasionat și descoperă frumusețile naturii. Învață și descoperă Regnul Vegetal - componentă a mediului înconjurător care dă culoare vieții.
Afla mai multe

Centrul Cultural Studențesc Ex Terra Aurum

Cercul de fotografie USAMV, AgroArt, este dedicat iubitorilor de imagine si film. Scopurile cercului sunt de a ilustra noț iuni introductive de fotografie, dar ș i de a promova spiritul creativ al studenților.

Societatea Antreprenorială Studențească

Pentru că spiritul antreprenorial și independența prind contur odată cu studenția, implică-te și tu într-o societate cu dorință de dezvoltare și o viziune puternică de viitor. Alege să îți asiguri un viitor cu potențial!

Revista THE CAMPUS

Implică-te în redacția primului ziar lunar al Facultății de Medicină Veterinară, cu articole utile pentru iubitorii de animale, disponibil în limba română, engleză și franceză. Dacă ai un subiect despre care ți-ai dori să afli mai multe, contactează echipa ziarului The Campus.
Afla mai multe

Activități sportive

 • Camerele de cămin au acces la campusul verde și terenurile sportive din fața căminelor sau clădirilor facultății.
 • Ai la dispoziție parcurile campusului, terenurile de sport, biciclete sau trotinete electrice.
 • Sală de Sport Polivalentă
 • Teren de Fotbal cu iarbă sintetică
 • Teren de fotbal cu gazon
 • Sală de fitness
 • Terenuri de tenis

Facilități

În incinta campusului se află:

 • Facultatea de Medicină Veterinară (FMV)
 • Biblioteca FMV
 • Institutul de Medicină Comparată
 • Clinica facultăţii și laboratoarele
 • Farmacia Veterinară FMV
 • Asociația Medicilor Veterinari din România.
 • Clinică Veterinară Universitară 

Cum te cazezi în campus?

După ce ai obținut un loc confirmat la universitatea noastră, poți solicita un loc de cazare la căminul nostru. Procedura este simplă, completezi formularul de cerere de la secretariat sau online, direct de pe site și trimiți cererea ta.

Contactează Direcția Campus Studențesc

cazare@usamv.ro

Bd. Mărăști nr.59, sector 1, București

directiacampus@usamv.ro

0756.116.224

Află detalii complete

usamv.ro/studenti/cazare

Ești nehotărât, vrei să cunoști campusul?

Solicită o vizită ghidată!