Info student

Structura anului universitar

Planuri de învățământ 2022-2023

Ghidul Studentului

Educație veterinară fără frontiere!

Situație studenți

Logarea pe această platformă pentru studenţii români se face cu CNP

  • Cont: CNP
  • Parolă: data naşterii (DD-MM-YYYY)
  • Exemplu:
  • Cont: 2750216232323
  • Parolă: 16-02-1975

Logarea pe această platformă pentru studenţii străini se face cu NUMĂRUL MATRICOL

  • Cont: Nr. matricol
  • Parolă: data naşterii (DD-MM-YYYY)
  • Exemplu:
  • Cont: 112345
  • Parolă: 16-02-1975

Finalizare studii licență

Proba 1a – SCRIS:

DisciplinăCadru didactic responsabil
AnatomieConf. univ. Dr. Bogdan Georgescu / Conf. univ. Dr. Cristian Belu
FarmacologieProf. univ. Dr. Maria Crivineanu
MicrobiologieConf. univ. Dr. Mimi Dobrea
FiziopatologieConf. univ. Dr. Gabriel Cotor
FiziologieProf. univ. Dr. Iuliana Codreanu
Histologie şi embriologieProf. univ. Dr. Stefania Raita
Igienă veterinară şi protecţia mediului Conf. univ. Dr. Elena Mitrănescu
Anatomie patologicăProf. univ. Dr. Manuella Militaru

Proba 1b – PROBA PRACTICĂ:

DisciplinăCadru didactic titular / Cadru didactic responsabil
Tulburări de reproducție și prelegeri clinice pe speciiConf. univ. Dr. Alexandru Ilie Diaconescu
Boli infecţioase, medicină preventivă și prelegeri clinice pe speciiProf. univ. Dr. Doina Daneș/ Șef lucr. Dr. Marius Cîmpeanu
Clinică medicală și prelegeri clinice pe speciiProf. univ. Dr. Mario Codreanu
Clinică chirurgicală și prelegeri clinice pe speciiProf. univ. Dr. Andrei Tănase
Parazitologie, boli parazitare și prelegeri clinice pe speciiProf. univ. Dr. Liviu Mitrea
Inspecţia şi controlul produselor alimentare de origine animalăProf. univ. Dr. Constantin Savu
Medicină legală şi diagnostic necropsicProf. univ. Dr. Emilia Ciobotaru-Pirvu

Finalizare studii diplomă

Proba 1 – SCRIS:

DisciplinăCadru didactic responsabil
ChimieSef lucr. Dr. Iuliana Gajaila
BiochimieProf. Dr. Andreea Iren Şerban
Controlul calităţii produselor alimentare animaleConf. Dr. Laurenţiu Tudor
Controlul calităţii produselor agroalimentare de origine vegetalăȘef lucr. Dr. Mărgărita Ghimpețeanu

Finalizare studii master

Biblioteca

Biblioteca USAMV

Studenţii au la dispoziţie sălile de lectură din Biblioteca Centrală a U.S.A.M.V. si Biblioteca Facultății de Medicină Veterinară, în care vor putea studia materialul bibliografic corespunzător specializării (cărţi, reviste ştiinţifice, volume ale conferinţelor, teze de doctorat etc.).
De asemenea, pentru studiul bibliografic studenţii Facultății de Medicină Veterinară pot folosi sala de lectură existentă în cadrul facultăţii, dotată cu publicaţii şi calculatoare conectate la internet.

 

Programul bibliotecii centrale:

În timpul anului universitar: Luni – Vineri: 7:30 – 18:00

În timpul sesiunii: Luni – Vineri: 7:30 – 18:00 și Sâmbătă: 07:30 – 14:30

În timpul vacanțelor: Luni – Vineri: 7:30 – 15:30

Pentru deschiderea fișei de lectură sunt necesare:

  • carnetul de student vizat la zi;
  • carte de identitate;
  • personalul didactic și nedidactic trebuie să prezinte legitimația de serviciu vizată la zi sau să aducă o adeverinţă de angajat al USAMV, de la Serviciul Resurse Umane.

Biblioteca Facultății

Puteți accesa website-ul Bibliotecii FMV Bucuresti și catalogul online pe adresa:  www.bibliotecafmvb.ro

 – Scurtă prezentare –
 
Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti este cea mai veche bibliotecă de profil din ţara noastră şi a funcţionat încă de la început în sediul Facultăţii de Medicină Veterinară, clădirea principală a facultăţii, din Splaiul Independenţei, nr. 105, ridicată în anul 1886 pentru Şcoala Superioară de Medicină Veterinară înfiinţată de Carol Davila, în anul 1861.
       Istoria Bibliotecii Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti este strâns legată de istoria facultăţii din care face parte, ale cărei începuturi se regăsesc în anul 1861.
 
În prezent, Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti ocupă cea mai mare parte a parterului şi o latură întreagă a etajului I din clădirea principală a facultăţii (CORPUL A), având următoarea organizare structurală:
⇒ trei săli de lectură (cu 68 de locuri);
⇒ un compartiment împrumut la domiciliu;
⇒ cinci depozite de publicatii;
⇒ secţiune catalogare-indexare;
⇒ secţiune evidenţă publicaţii;
⇒ secţiune imprumut interbibliotecar şi schimb intern-internaţional;
⇒ secţiune IT;
⇒ secţiune servicii cu plată ( multiplicare, printare, salvare date pe suport magnetic, realizare de bibliografii etc.).
 
Suprafaţa totală pe care o ocupă biblioteca în clădirea facultăţii, ridicată încă din anul 1886, este de aproximativ 700 m pătraţi. Cea mai mare suprafaţă o ocupă cele 3 săli de lectură, astfel:
⇒    Sala licenţelor – resurselor WEB (28 locuri) oferă posibilitatea utilizatorilor bibliotecii de a consulta lucrările de licenţă ale absolvenţilor facultăţii noastre, de a consulta catalogul bibliotecii, afişat on-line, prin intermediul programului de bibliotecă implementat (SOFTLINK-LIBERTY3) şi, de asemenea, permite consultarea publicaţiilor din bibliotecă, care se află pe suport magnetic, căutarea şi regăsirea informaţiilor de pe Internet sau consultarea altor baze de date bibliografice, full-text necesare procesului didactic;
⇒   Sala tezelor de doctorat şi a enciclopediilor (24 locuri) funcţionează în regim de acces liber la raft şi oferă cititorilor: cursuri, manuale, cărţi ştiinţifice româneşti şi străine, tratate, dicţionare, enciclopedii, atlase dar mai ales teze de doctorat, lucrări de licenţă respectiv de masterat;
→    în sala tezelor, utilizatorii beneficiază de acces la Internet la 6 staţii de lucru PC unde au posibilitatea să-şi efectueze şi lucrări specifice conform cerinţelor programei de învăţământ.
⇒   Sala periodicelor (16 locuri) funcţionează în regim de acces liber la raft şi oferă cititorilor periodice, româneşti şi străine;
→    în această sala utilizatorii beneficiază de asemenea de acces la Internet la 6 staţii de lucru PC unde au posibilitatea să-şi efectueze şi lucrări specifice conform cerinţelor programei de învăţământ.
      În toate cele trei săli de lectură, prin dotările existente (calculatoare, imprimante, scannere, copiatoare) utilizatorii bibliotecii beneficiază de o varietate de servicii specifice cum ar fi: multiplicarea anumitor secţiuni din publicaţiile bibliotecii care nu se împrumută la domiciliu (cu respectarea Legii dreptului de autor), printarea în diverse formate a lucrărilor studenţilor sau articolelor existente în bazele de date ale bibliotecii, salvare date pe suport magnetic, scannare de imagini cu salvare pe CD şi/sau printare, realizare de bibliografii, realizare de împrumuturi interbibliotecare etc.
      De asemeanea menţionăm ca datorită dotării bibliotecii cu reţea de Internet de tip wireless, utilizatorii noştri au posibiblitatea dacă doresc, să îşi conecteze în reţea propriile laptop-ri pentru realizarea lucrărilor lor şi căutarea informaţiilor de care au nevoie.
      

Publicații

 
Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară are un fond publicistic variat ce cuprinde publicaţii (monografii, periodice, tratate, teze, licenţe etc.) de specialitate din domeniul medical veterinar, medical, al creşterii animalelor, control şi expertiză produse alimentare dar şi alte  domenii ştiinţifice conexe, precum şi literatură (beletristică românească şi străină). Totodată Biblioteca deţine un volum de cărţi vechi, cu o deosebită valoare istorică şi ştiinţifică cu anii de publicare cuprinşi între 1640 şi 1900.
 
Publicaţiile ce formează fondul Bibliotecii de Facultăţii de Medicină Veterinară au fost achiziţionate în timp, prin cumpărare, donaţii, dar mai ales prin intermediul schimbului intern şi internaţional de publicaţii care completează în cea mai mare proporţie colecţiile Bibliotecii cu publicaţii de specialitate româneşti dar mai ales străine (cărţi, reviste, teze de doctorat).
La sfârşitul anului 2008, fondul publicistic al Bibliotecii Facultăţii de Medicină Veterinară a ajuns la un total de aproximativ 198.420 de cărţi şi reviste.
 
În cadrul schimbului internaţional de publicaţii, Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară susţine şi dezvoltă relaţii reciproce de colaborare şi schimb de publicaţii cu aproape 100 de instituţii omoloage din străinătate (universităţi, facultăţi, academii, biblioteci naţionale).
 
În cadrul schimbului intern de publicaţii, Biblioteca Facultăţii de Medicină Veterinară are relaţii de schimb cu următorii parteneri din ţară:
 
⇒ Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară – Cluj-Napoca
⇒ Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară a Banatului – Timişoara
⇒ Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” – Iaşi
⇒ Institutul “Luis Pasteur” – Bucureşti
⇒ Universitatea “Spiru Haret” – Bucureşti
⇒ Universitatea “Transilvania “ – Braşov
 

Manuale

În curs de actualizare

 

Asociații Studențești